Migratie CentOS naar Rocky

Op dit moment zijn wij druk bezig met het migreren van onze servers van CentOS naar Rocky Linux dit in verband met de EOL (End Of Life) van CentOS eind december 2021. Via deze route delen wij graag waar we mee bezig zijn, zodat het duidelijk is wat Tasari precies doet en waar onze kracht ligt.

Deze post is gericht op het migreren van onze huidige linux-distributie (CentOS). De meeste servers waar onze websites op draaien maken gebruik van CentOS. Dit is een Linux-distributie die eind vorig jaar zijn EOF (end of life) heeft gekregen. Dit betekent dat het team achter CentOS gestopt is met het bijwerken en updaten van de linux-distributie, waardoor nieuwe kwetsbaarheden niet gedicht worden en het systeem minder veilig is. Dit zorgt ervoor dat iedereen die nu nog gebruik maakt van CentOS moet zoeken naar een alternatief. Na het aankondigen van de EOF datum voor CentOS zijn er een aantal nieuwe projecten gestart met als doel een opvolger voor CentOS te ontwikkelen.

Een van deze projecten is Rocky Linux. Deze Linux-distributie is onder andere ontwikkeld door de oorspronkelijke ontwikkelaars van CentOS. Rocky Linux maakt net als CentOS gebruik van de brondcode van RHEL (Red Hat Enterprice Linux), waardoor applicaties voor RHEL compatible zijn met de nieuwe Rocky distributie. Sinds de eerste stabiele versie van Rocky Linux zijn wij druk bezig met het updaten van alle websites die wij hosten naar Rocky Linux. Dit zorgt ervoor dat onze security weer helemaal optimaal is en de kans op problemen minimaal tot niet aanwezig is. Op dit moment maken wij hiervoor gebruik van het volgende script: migrate2rocky. Mocht je zelf ook willen overstappen van CentOS naar Rocky dan is dit script zeker aan te raden, deze werkt perfect.

Heb jij vragen over dit onderwerp of wil je meer weten over deze migraties, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij vertellen je graag meer over onze diensten. Mocht je andere vragen hebben dan horen wij dat natuurlijk ook graag.

Dat was het voor vandaag, tot de volgende keer!

Scroll naar boven